Esmeralda Korver nieuwe NRV-coördinator

Per 1 juni 2019 is Esmeralda Korver bij Reddingsbrigade Nederland van start gegaan als coördinator voor de Nationale Reddingsvloot. Zij vervangt Bernard Korte, die deze functie zeven jaar vervulde maar de overstap naar het NIVZ (Nederlands Instituut Veiligheid Zwemlocaties) maakte.

Korver kijkt erg uit naar haar nieuwe functie: ,,Als schippersdochter en actief watersporter snap ik de bekoringen van het water maar ook de gevaren. In mijn vorige functie bij de gemeente Oegstgeest had ik onder andere evenementenvergunningen onder mijn hoede en had ik vanuit die hoedanigheid veel contact met de veiligheidsregio. Ik heb daar gemerkt hoe belangrijk maar ook complex de samenwerking tussen hulporganisaties is. Ik kijk ernaar uit om in mijn functie van NRV-coördinator te stimuleren dat brandweer en brigades elkaar weten te vinden en er samen pal voor staan dat de NRV slagvaardig en eendrachtig opereert bij een landelijke watercrisis en/of overstroming.”

Klik hier voor de contactgegevens van Esmeralda Korver.