Korte documentaire over inzet Nationale Reddingsvloot in Limburg

Marc van den Berg, lifeguard van Reddingsbrigade Breda, is één van de vrijwillige redders van de Nationale Reddingsvloot (NRV) die actief waren tijdens de hoogwaterramp in juli 2021 in Limburg. Hij ging terug naar de gemeente Valkenburg aan de Geul en sprak er met mensen die hij op 15 juli vorig jaar voor het eerst ontmoette en die een blijvende indruk op hem achterlieten. Dat leverde een korte, indrukwekkende documentaire op.

Marc van den Berg en Ilona Verblakt blikken terug op de NRV-inzet in Limburg. (Foto: SHe Fotografie)

Naast Van den Berg komen in deze documentaire Frans van der Heijden, inwoner van Valkenburg, brandweervrouw Ilona Verblakt en shovelchauffeur Tom Reijnders aan het woord. Allen vertellen over hun persoonlijke ervaringen met deze brede inzet van de NRV.

De korte documentaire is ook via deze link te bekijken. Het Nederlands Instituut voor Publieke Veiligheid (NIPV) voerde een leerevaluatie uit van de NRV-inzet in juli 2021 in Limburg en België. Vrijdag 1 april is het evaluatierapport gepubliceerd.