Herdenkingspin Valkenburg aan de Geul voor hulpverleners watersnoodcrisis

Herdenking in de gemeente Valkenburg aan de Geul van de watersnood in juli 2021. (Foto’s: SHe Fotografie)

In Valkenburg (gemeente Valkenburg aan de Geul) is woensdag 13 en donderdag 14 juli de hoogwatercrisis van juli 2021 herdacht. Bij een lampionnentocht op de eerste dag liepen bewoners samen met hulpverleners naar het centrum van de Limburgse stad waar rond middernacht een plaquette werd onthuld.

Twintig hulpverleners uit heel Nederland die vorig jaar met de Nationale Reddingsvloot (NRV) in de gemeente Valkenburg aan de Geul actief waren liepen mee. Voorafgaand ontvingen zij uit handen van burgemeester Daan Prevoo een speciale herdenkingspin. Hij kreeg zelf de NRV-waarderingsmunt overhandigd. Bij de gelegenheid is uitgebreid samen met collega-hulpverleners en getroffen bewoners teruggeblikt op de ramp. In Valkenburg aan de Geul vond de eerste inzet van de NRV plaats tijdens de watersnood van 2021. In deze gemeente werden in totaal zo’n 180 NRV-hulpverleners ingezet.